Boerderij

Sinds 1999 fokken wij koeien van het Belgisch Witblauw ras. Deze koeien hebben een uitzonderlijke vleeskwaliteit en zijn een gastronomische voltreffer wat betreft het rundvlees. Op en top Belgisch!

De dieren hebben een rustig en vriendelijk karakter waardoor het voor ons aangenaam én veilig werken is.

7

Klein en groot bij elkaar, is onze veestapel zo’n 200 dieren groot. Jaarlijks worden er ongeveer 100 kalveren geboren waarvan de meeste via keizersnede. De keizersnedes worden uitgevoerd en opgevolgd door onze bedrijfsdierenarts. Na de geboorte gaan koe en kalf samen in een box zodat ze elkaar wat beter kunnen leren kennen.

Op ons bedrijf blijven de kalfjes zogen bij de koeien ( Dit is eerder uitzonderlijk!!) tot ze de leeftijd van 4-5 maanden oud zijn. Belangrijk hierbij is om het kalf goed op te volgen de eerste dagen zodat het voldoende biestmelk (én dus antistoffen) binnenkrijgt. 

11

De dieren eten voor 95% bedrijfseigen voedsel dat wij voor hen gezaaid, verzorgd en geoogst hebben. Gras, maïs, granen en voederbieten zijn hierbij de belangrijkste. Enkel in de afmestfase wordt dit rantsoen aangevuld met extra granen en aardappelen (afkomstig van eigen bedrijf).

De dieren gaan in kudde op de weide van april tot oktober. De overige maanden verblijven ze in een van onze ruime stallen met ingestrooide boxen voorzien van voldoende licht- en luchtinval.

Zowel in de zomer als de winter worden de dieren eenmaaldaags gevoederd en krijgen ze eten naar believen. Indien er de dag nadien nog overschotten liggen, worden deze verwijderd.

Site gemaakt door Webosaurus